Bier samler pollen fra planter, blander det med en liten dose sekresjon fra spyttkjertler eller nektar, og legger det i spesifikke kurver (kalt corbiculae) som ligger på tibia på bakbena.

Etter at pollen er samlet, blir det brakt til bikuben der det pakkes i honningkakeceller. Deretter blir overflaten av det innsamlede pollen dekket med et tynt lag honning og voks, og skaper “biebrød.” Forskning viser at biebrødet gjennomgår anaerob gjæring og blir bevart av den oppståtte melkesyren. Biebrødet fungerer som den grunnleggende proteinkilden for bi-kolonien.

I følge de siste nasjonale dataene gir en bi-koloni en til syv kilo pollen i året. Hver dag utgjør mengden pollen samlet inn fra en koloni på 50-250 gram.

Det er spesielle enheter, eller pollenfeller, som brukes til å samle pollen når feltbiene vender tilbake til bikuben. Biene må tvinge seg gjennom fellene for å komme inn i bikuben, og de mister deler av den oppsamlede pollen for så å dra ut for å samle mer pollen.

Pollenens farge varierer, fra lys gul til svart. Bier samler vanligvis pollen fra den samme planten, men de samler noen ganger pollen fra mange forskjellige plantearter. Pollenkornene avhenger av plantearten; de avviker i form, farge, størrelse og vekt.

Bee pollen er kjent som et apitherapeutic produkt fordi det inneholder grupper av kjemiske forbindelser som er laget av bier og brukes til medisinske formål. I sammensetningen er det omtrent 250 stoffer, inkludert aminosyrer, lipider, vitaminer, makro- og mikronæringsstoffer og flavonoider.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *